مته گردبر فلزات؛ کاربرد و مزایای مته گردبر
در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی کاربردها و مزایای استفاده از مته گردبر بپردازیم.
کاربرد مته گردبر
مته های گردبر بر روی دریل و دریل مگنت نصب می شوند. برخی از این مته ها برای اجرای سوراخکاری روی انواع چوب به کار می روند. توسط مته گردبر هم روی MDF و هم روی چوب های معمولی می توان عملیات سوراخکاری را انجام داد. شکل ظاهری این مته، دایره ای و دندانه دندانه است.
مته گردبر مخصوص سوراخکاری چوب، می تواند عمق بیشتری را روی قطعه ایجاد کند. مته مخصوص سوراخکاری سرامیک، کاشی و سفال، لبه های U مانند دارد و عملیات کار را با راندمان بالا انجام می دهد.
رایج ترین و پرکاربردترین نوع مته گردبر، برای سوراخکاری فلزات آلیاژی، آهن و استیل به کار می رود. برای سوراخکاری فلزات نرم، دریل مگنت باید روی دور تند تنظیم شود؛ برای عملیات روی فلزات سخت، دور کند دریل مورد نیاز است.
انواع مته های میله شیاردار، سوراخ های گرد روی سطوح ایجاد می کنند. جالب است بدانید نوع و مدل شیارها روی این نوع مته ها، طرح های متنوعی دارند. سر برخی از این مته ها، 5 شیار دارد، که برای سوراخکاری انواع سنگ و بتن استفاده می شود.
مزایای استفاده از مته گردبر در سوراخکاری
سوراخکاری با استفاده از انواع مته گردبر، پربازده ترین روش برای ایجاد سوراخ روی قطعات است. معمولاً سوراخ هایی با قطر 12 تا 130 میلی متر و عمقی در حدود 30 تا 10 میلی متر، توسط این مته ها قابل اجراست.
دلایل زیادی وجود دارد که باعث شده که این مته ها در صنایع مختلفی کاربرد گسترده داشته باشد؛ برخی از مهم ترین مزایای این مته ها عبارتند از:
- عدم محدودیت در اندازه سوراخکاری
- مقاومت و استحکام خوب در برابر شکست
- دوام و طول عمر بالا
- امکان سوراخکاری ورقه های فلزی در ضخامت بالا
- سرعت زیاد در سوراخکاری
- عدم کند شدن تیغه ها به مرور زمان
- مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی
- کیفیت بالا نسبت به مته های سنتی و قدیمی
- عملیات خنک کاری مته به صورت اتوماتیک
- سوراخکاری انواع صفحات در جنس های مختلف
- کاربرد همزمان تمام دندانه ها در حین کار
- راندمان بالا و سرعت نفوذ خوب
- عدم نیاز به فشار اضافی روی مته در هنگام عملیات سوراخکاری
با ساختار مته گردبر، بیشتر آشنا شوید!